• BLOEMEN-ABONNEMENT - Altijd een prachtig modern veldboeket met verse bloemen in huis!

Duurzaam en betrokken

Duurzaam ondernemen is voor ons geen bijzaak maar een strategie. We hebben een groot besef van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid ten aanzien van People, Planet en Profit. Dat houdt voor ons in dat we ons bedrijf zoveel mogelijk duurzaam inrichten, betrokken zijn bij de ontwikkeling van de buurt en we een leerbedrijf zijn voor jong talent.

We gaan heel bewust om met energie, afval, drinkwater en kiezen onze producten in de winkel met grote zorgvuldigheid en met het oog op duurzaamheid uit.

Wat maakt ons duurzaam? Bekijk hier onze tweets daarover:

ENERGIE

De bedrijfsvoering van Bloemen op Locatie is zo ingericht dat we zo min mogelijk energie verbruiken. We gebruiken alleen groene stroom en hebben een energie-scan laten uitvoeren door een adviseur van De Klimaatroute. Uit het rapport van deze scan kwam naar voren dat ons energie-gebruik zeer laag is.

AFVAL

Bloemen op Locatie levert afval gescheiden in. We scheiden ons afval in glas, papier, plastic, en overig afval. Daarbij gebruiken we schoonmaakmiddelen als schoonmaak-azijn, groene zeep en soda die geen- of minder fosfaten en andere schadelijke stoffen achterlaten in het milieu en biologisch afbreekbaar zijn.

WATERVERBRUIK

Waterverbruik is onze zwakke plek. Over het algemeen gebruiken bloemisten om voor de hand liggende redenen gewoon veel water. Het is dus voor ons een grote uitdaging om ons (drink)waterverbruik te verminderen. Toch zijn we ons sterk bewust van ons watergebruik en doen we ons best om zo min mogelijk drinkwater te gebruiken. Dat doen we door water te hergebruiken voor doeleinden waar we niet perse drinkwater voor nodig hebben.

EMISSIE-VRIJ

Onze bedrijfsauto is 100% elektrisch en wordt opgeladen met échte groene stroom. Al onze bloemen worden dus emissie-vrij bij u afgeleverd.

DUURZAME BLOEMEN

We zullen er niet om liegen… “snijbloemen zijn over het algemeen niet milieu-vriendelijk”. Onze industrie staat voor een enorme uitdaging; hoe kweken we bloemen op een ecologisch verantwoorde wijze en hoe krijgen we die bloemen zonder veel milieu-schade bij de uiteindelijke klant.

Het doel om een groot en bijzonder assortiment aan bloemen te voeren in de winkel en een “goede en mooie bloemenwinkel te zijn” conflicteert met het doel om een “duurzaam bedrijf” te zijn. Als bloemenwinkel ontkom je er, op dit moment, niet aan om ook bloemen te verkopen die niet duurzaam zijn.

Om deze uitdaging het hoofd te bieden is onze strategie is om zoveel mogelijk bloemen te verkopen van duurzame kwekers met het hoogste Milieu-keurmerk (MPS-A). Daarbij kiezen we zoveel mogelijk voor locale (Nederlandse) kwekers die we kennen, zodat we binnen de mogelijkheden die we hebben de duurzaamste keuze maken.

Lees meer over het MPS-A keurmerk >>

DUURZAME KEUZE VOOR DE KLANT

We weten precies het duurzaamheidsgehalte van onze bloemen. Daardoor kunnen we onze klanten de mogelijkheid geven om te kiezen voor duurzame bloemen. Zo maken we het je gemakkelijk om bij ons te kiezen voor duurzame bloemen en duurzame boeketten.