• corsage voor trouw-auto

    BRUILOFT - De trouw-auto versieren kan al met zoiets simpels als een corsage.

WAAROM IS EEN BRUIDSBOEKET NOU ZO DUUR?

Als mensen voor een bruiloft bloemen komen uitzoeken hoor ik vaak; “Zodra ik bij een bloemist laat weten dat de bloemen voor een bruiloft zijn, wordt het twee keer zo duur”. Bruidsparen zijn daardoor vaak een beetje voorzichtig en op voorhand al teleurgesteld over de hoge prijs. Dat is jammer want het gesprek zou juist “inspirerend” moeten zijn en de aandacht moet eigenlijk uit gaan naar de creatieve invulling in plaats van de kosten. Daarom wil ik graag uitleggen hoe het bij ons zit.

Bruidswerk-specialisatie heeft een ander uurtarief.

Wij maken bijzondere bruidsboeketten en een bruidsboeket maken is echt een uniek specialisme. Het is een delicate combinatie van creativiteit, vakkennis, beheersing van technieken en service-gerichtheid die vaak pas wordt opgedaan na jaren-lange ervaring. Net als in de keuken van een goed restaurant, waar je Chef koks, sous chefs en ander keukenpersoneel hebt zijn er ook verschillen tussen bloemisten. En bruidsboeketten zijn onze “signature dishes”. Bruidsboeketten worden bij ons alleen gemaakt door bloemisten met  jaren-lange ervaring, een speciaal creatief talent en een superieure beheersing van techniek en vakkennis. Voor deze specialisten hanteren we een uurtarief van €65,- per uur als je ruim van tevoren komt en €85,- per uur als je één of twee dagen voor je bruiloft komt.

Een bruidsboeket kost bijzonder veel tijd.

Het maken van een bruidsboeket vereist veel meer tijd dan het maken van een boeket voor thuis. Het duurt vaak meer dan een uur om een bruidsboeket te maken. En als je de tijd die het kost om het bruidswerk vooraf te bespreken en de bloemen uit te zoeken ook mee rekend dan kost een bruidsboeket al gauw twee uur aan arbeidstijd. Ter vergelijking; een boeket voor thuis kost ongeveer 10 minuten.

En de bloemen natuurlijk.

Gek genoeg zijn de bloemen meestal niet de grootste kostenfactor in een bruidsboeket. Daardoor maakt het niet zo gek veel uit of je nou een groot of een klein bruidsboeket wil. Vaak hebben mensen speciale wensen en willen ze graag speciale bloemen in hun bruidsboeket. En natuurlijk gebruiken we alleen de allermooiste bloemen voor een bruidsboeket. Meestal in een compacte schikking, zodat er ook in een klein boeket een groot aantal bloemen zitten.

Om het bruidsboeket de hele dag mooi te houden behandelen we de bloemen op een bepaalde manier. Daardoor blijven ze er fris en vers uitzien. We stylen het boeket af met lint dat bij de kleding van het bruidspaar past en de stijl  ondersteunen.

Dus waarom is het nou zo duur?

  • Voor ons bruidsboeket-specialisme rekenen we een uurtarief van €65,- per uur als je ruim van tevoren komt en €85,- per uur als je één of twee dagen voor je bruiloft komt. De meeste bruidsparen komen ook speciaal naar ons toe omdat ze onze stijl en service gerichtheid zo waarderen.
  • Het kost veel arbeidstijd om een bruidsboeket te maken. We hebben dan ook speciale aandacht voor de bloedkeuze, styling en behandeling van het bruidsboeket. De tijd zit hem vooral in de voorbespreking(en), de communicatie over aanpassingen, speciale inkoop en natuurlijk in het maken van het bruidsboeket.
  • Er zitten vaak toch meer bloemen en materialen in een bruidsboeket dan je denkt.

Dus concluderend; een bruidsboeket is inderdaad veel duurder dan een boeket voor thuis maar je wilt natuurlijk het allermooiste boeket voor zo’n speciale dag. Kijk voor foto’s van ons bruidswerk op Twitter:

Tweets met FOTO’S BRUIDSBOEKETTEN: hashtag #bol_bruidsboeket
Tweets met FOTO’S CORSAGES: hashtag #bol_corsage Tweets